De tidligere eliteseriespillerene Jesper Mathisen og Ole Martin Årst (sistnevnte har naturligvis også spilt flere kamper for det norske landslaget) har gått sammen og invistert i en rekke padelbaner. For de som ikke er kjent med padel, eller padeltennis som det også blir kalt, så kan vi altså fortelle at det er en racketsport, med en del fellestrekk med tennis og squash.

De to gamle lagkameratene fra IK Start har til media fortalt at de satser på å åpne baner i åtte forskjellige norske byer (Kristiansand, Arendal, Lillestrøm, Stavanger, Hønefoss, Lyngdal, Bergen og Skien). Duoen legger vekt på å presisere at sporten passer til alle aldere, samt at det ikke er et must å være i toppform.

Jesper Mathisen velger til og med å gå så langt som å påstå at han synes det er mer moro å spille padel, en å spille fotball. Hvorvidt man skal tro han på det, skal ikke vi bedømme, men det kan kanskje være lurt å ta en paderacket test, og bedømme selv hva man synes om sporten som har nådd Europa som en farsott.

Hva er så padel?

Padel spilles vanligvis i dobbeltformat, altså er det to spillere på hvert sitt lag, på en lukket bane som er omtrent 25% mindre enn størrelsen til en tennisbane. Poenggivning skjer på samme måte som i standard tennis, og ballene som brukes er nesten like, men med litt mindre sprett. De viktigste forskjellene er at banen har vegger og ballen kan spilles innom disse veggene, på lignende måte som i squash. Dessuten er racketene harde og uten strenger. Ballen kan ikke være over midjehøyde når det skal serves.

Sporten ble oppfunnet i Acapulco, Mexico, av Enrique Corcuera i 1969. Den er for foreløpig mest populær i Spania, Mexico, Italia og Andorra samt i spansktalende land i Amerika, som for eksempel Argentina. De siste par årene har sporten i midlertid begynt å spre seg raskt utover Europ, og andre kontinenter. Mange kaller padel verdens hurtigst voksende folkesport.

Padel Pro Tour (PPT) er det profesjonelle forbundet innen padel som ble opprettet i 2005. I dag er det viktigste arrangementet World Padel Tour (WPT), som startet i Spania, men som siden har nådd internasjonal utvidelse. I 2014 har World Padel Tour vært innom land som Argentina, Dubai og Portugal.

I Norge vil Jesper Mathisen og Ole Martin Årst få hard kamp om padelmarkedet, ettersom mange aktører har ytret interesse for å etablere padelhaller i landet. En del av disse aktørene kommer blant annet fra Sverige, hvor padel allerede har rukket å få fotfeste. Alle disse aktørene vil gjøre invisteringer til flere hundre millioner kroner.

shuttle-dark