Fotball er verdens mest populære sport. Og blant alle de 100 største sports ligaene er det stor dominans av fotball ligaer. Men spørsmålet er, hva er egentlig de største fotball ligaene?

Først og fremst må man se på hva det egentlig betyr å være den største ligaen. Det er flere forskjellige faktorer man kan se på for å definere hva som er den største ligaen. Man kan blant annet se på antall fans. I Norge er den Engelske Premier League den mest populære ligaen. Kanskje du allerede har vært der på tur. Du tok kanskje også et dyrt forbrukslån for å dra dit, men heldigvis er det veldig enkelt å sammenligne refinansiering muligheter på nett.

Man kan også se på internasjonale titler vunnet av lagene i en bestemt liga. I tillegg til det kan man se hvor mange stjernespillere det er i hver liga for å bedømme hva som er den største.

Det er altså flere måter man kan bedømme hva som er den største fotball ligaen, men den mest vanlige og kanskje beste måten å bedømme det på er omsetning. Det vil nemlig i de fleste tilfeller være slik at de som gjør det best, har flest fans og flest stjernespillere ender opp med den største omsetningen.

Engelske Premier League er den fotball ligaen med høyest omsetning. Deretter kommer Tyske Bundesliga, etterfulgt av Spanske La Liga, Italienske Serie A, og Franske Ligue1.

Den rekkefølgen passer også bra når det kommer til antall fans, internasjonale titler vunnet, tilskuere per kamp, og antall stjernespillere.

Engelske Premier League er altså ikke bare den største fotball ligaen i Norge, det er også den største fotball ligaen i verden – vertfall når det kommer til omsetning.

Engelske Premier League er faktisk ganske langt fremfor nummer to på listen som er Tyske Bundesliga når det kommer til omsetning, mens Tyske Bundesliga og Spanske La Liga ikke er så langt unna hverandre. Under Spanske La Liga er det et lite hopp igjen ned til neste på listen som er Italienske Serie A.

Dette er bra representert i nylig kontinental suksess. 3 av 4 finale lag i Champions League og Europa League var nemlig fra Engelske Premier League. Det ene laget som ikke var det var fra Spanske La Liga.

Historisk sett er dette også helt klart de ligaene med flest trofeer på kontinental og internasjonal basis.

shuttle-dark