For å bli ordentlig god i noe er det mange som hevder at du må legge ned 10 000 treningstimer. Det er vel neppe noe fasitsvar på akkurat hvor mange timer som skal til, men det er nok ganske klart at for å bli blant de beste i landet, Europa eller verden forøvrig, kreves det utallige timer med hardt arbeid. I skrivende stund pågår Europamesterskapet i fotball for fullt. Det spilles kamper på øverste nivå i Danmark, England, Russland, osv.

Vi ser noen av de ypperste enkeltspillerne og de ypperste fotballagene vi har i verden, og man kan være ganske så sikker på at samtlige spillere har lagt ned uttalige timer på “løkka” for å bli så god som de er i dag, og dermed få muligheten til å spille på det aller gjeveste nivået i Europa.

I denne artikkelen ser vi nærmere på egentrening, og mer bestemt på hvordan musikk til treningen kan motivere til å yte det lille ekstra. Vi ser også på hvordan for eksempel bluetooth hodetelefoner kan gjøre det enkelt å lytte til musikk mens man trener.

Hvorfor musikk til egentreningen?

Musikk kan motivere, engasjere og inspirere. Når man skal holde på med noe, ansett hva det er, over lengre tid, kan det være vanskelig å holde konsentrasjonen oppe. Med musikk på ørene kan det faktisk bli lettere. Kanskje har man en spesiell sang som trigger noe som gjør at man blir mer motivert. Kanskje er det en sang som minner deg om noe helt spesielt, og at du derfor evner å holde konsentrasjonen lengre, og dermed får bedre utbytte av treningen. Det er tross alt de små detaljene som gjør at man blir blant de aller beste.

Riktig utstyr

For å kunne høre på musikk mens man driver med egentrening trengs det riktig utstyr, slik som gode hodetelefoner som er stabile på hodet og som ikke faller av når man beveger seg i stor fart. For å få maksimalt utbytte av egentrening med musikk på ørene, er det alfa og omega at utstyret er i orden.

shuttle-dark