Det er flere grunner til at fotball er bra for helsa, og i denne artikkelen er dette noe vi skal se nærmere på. Så trenger du noen flere grunner til å like fotball er det bare å lese videre!

Det gir sosialt fellesskap

Om du velger å følge et lag, eller om du spiller på et lag som er det noe spesielt å treffe noen mennesker som har de samme følelsene for et lag som det du har. Det gir en følelse av samhørighet. Noe som også er så flott med fotball, er at det bringer folk sammen. Det å føle at en er en del av en gjeng er noe av det beste man kan oppleve. Det å være en del av et miljø og dele store øyeblikk sammen er noe som alle burde prøve seg på!

Trening gjør godt

Selv om du ikke er toppfotballspiller, så er også trening godt for deg. Derfor anbefaler vi deg å finne deg et lag i nærheten som du kan møte og spille mot. Det gir deg motivasjon til å komme deg ut. Det får opp pulsen din og ikke minst så får du prøvd deg på litt koordinasjon. Kanskje du kan leve ut dine indre drømmer om å være Maradona på den lokale gressmatta? Fotballspilleren Jamie Vardy ble jo oppdaget i de lavere divisjoner, så det bør jo være mulig for andre også å få drømmen sin oppfylt!

Hjernetrim

Mange tenker ikke på at fotball også er trening for hjernen. Det å huske datoer og ikke minst navn på spillere er god hjernetrim. Det å havne i diskusjoner med de største fansene der ute kan gi deg noen virkelige nøtter å bryne deg på. Så fotball er absolutt mer enn bare enn dum sport, det gir deg mening i livet!

shuttle-dark