I denne artikkelen skal vi snakke om skader som man kan få i denne sporten som vi kaller fotball. Vi skal derimot først og fremst snakke litt nærmere om hva fotball egentlig går ut på, for de som ikke er altfor kjente med sporten.

Reglene

Reglene er egentlig ganske enkle. For det første så heter det jo fotball, så naturligvis spiller vi med føttene. Hvert lag har 11 spillere, hvor en av dem er en målvakt som passer på at ballen ikke kommer inn i målet. Dersom ballen havner innenfor mål, forbi streken som er satt opp så er det vanligvis mål, med mindre en annen regel ble brutt like før scoringen. Oftest blir mål annullert på grunn av offside.

Offside skjer når angrepsspilleren ligger foran forsvarslinjen og mottar en pasning fra en medspiller som ligger bak forsvarslinjen. Det blir lettere å forstå når man ser det i en ekte kamp. Det er heller ikke lov for spillerne å røre ballen med hendene. De eneste som har lov til dette er målvaktene innenfor et rektangel som kan kalles for 16-meteren.

Det spilles to omganger som varer 45 minutter hver.

Skader

Det finnes mange forskjellige skader som kommer fra fotballspilling, men de vanligste skadene forekommer i beinene. Her er det snakk om brudd og brister i knær, ankler og tær. Noe som kan forekomme veldig ofte også er artrose og det kan virkelig gjøre det vanskelig å både trene og spille fotball. Vær forsiktig med den fordi det er ikke sikkert at det noen gang forsvinner igjen når du først begynner å merke symptomene.

Noen ganger så kan det også komme ganske alvorlige skader, som for eksempel hjernerystelser. Disse er ganske vanlige, og dersom de forekommer så stopper spillet helt frem til skadede er båret ut. Det er sjeldent at folk faktisk dør av fysiske skader i fotball, men det har faktisk skjedd at folk har blitt lammet på grunn nakkeskader i kamp.

Turnering

Det arrangeres EM i fotball hvert fjerde år. Det varier hvor mange lag det er, men nå er det 24 lag. Det utvides stadig hvor mange lag som kan være med. Det er også noe som heter Champions League, og dette har du sikkert hørt om før. Her samles de absolutt beste lagene i Europa for å se hvem som er best.

VM i fotball arrangeres også hvert fjerde år, men oppsettet er slik at det er to års mellomrom mellom EM og VM. I VM er det 32 lag som for spille i turneringen.

Nå har du forhåpentligvis lært deg litt mer om fotball, men den største grunnen til at folk følger med er rett og slett lidenskap for god sport. Følg med!

shuttle-dark