Det er mange fotballigaer å velge mellom i Europa. Her i Norge har vi Eliteserien, men som oftest blir ikke det nok fotball for resten av uken. Derfor er det bra at det finnes flere alternativer for oss norske fotballfans. Hvis du ønsker å se på en annen liga for underholdning, for å oppdage unge talenter, eller bare for å forstå mer av den globale fotball-scenen, er dette listen for deg.

1. Premier League

Premier League er en av de beste, og muligens den aller beste fotballigaen i verden. Når det gjelder seertall er den engelske ligaen på toppen, med flest fans globalt. Antallet som møter opp på kampene er også et av de største i Europa. I Storbritannia er fotballkulturen en stor del av hverdagslivet, der mange har lokale lag de heier på som spiller i de mindre ligaene, som The Championship og League One. Det er vanligvis i de største byene, som London og Manchester, at vi finner topplagene som kjemper i Premier League. Det argumenteres for og imot at den engelske ligaen er den tøffeste og mest konkurrerende som finnes, med 6 lag som alltid forsøker å kjempe for tittelen: Manchester United, Arsenal, Liverpool, Chelsea, Manchester City og Tottenham. Kampen for 7. plass er også stressende, der lag som for eksempel Wolverhampton, West Ham United og Everton kjemper.

2. La Liga

La Liga, også kjent som Primera Division, er den spanske ligaen. Selv om oppmøtet på fotballstadionene ikke kan sammenlignes med hverken Premier League, Bundesligaen eller The Championship skal vi tro denne artikkelen her, er dette ligaen noen av de sterkeste lagene og beste spillerne i verden holder seg til. Barcelona, Real Madrid og Atlético Madrid utgjør topp 3 i Spania, mens lag som Sevilla gjør det bra i Europa League. I Champions League gjør de spanske lagene det fantastisk, der Real Madrid har hele 13 titler (2019), etterfulgt av AC Milan fra Serie A. Ved hjelp fra centum.no, kan du få muligheten til å reise og se på store kamper som for eksempel en Champions League-finale!

3. Bundesliga

Bundesligaen er navnet på den tyske ligaen, og hjem til store lag som Bayern München og Borussia Dortmund. Bayern er det tredje mest vellykkede laget i Champions League, med 5 titler og 5 andre plasser (mot Liverpool sine 5 titler og 3 andre plasser). Tyske lag som RB Leipzig, Eintracht Frankfurt og Leverkusen finner vi oftere i Europa League.

4. Serie A

Serie A, den italienske ligaen, er den fjerde største i Europa. Her finner vi lag som Juventus, Napoli, Inter, Milan og Roma. Milan har hele 7 pokaler, og har dermed flest titler i Champions League når det kommer til de italienske lagene. Juventus har 2 titler, der den siste ble vunnet i 1995/96.

shuttle-dark