Å finne den neste Ronaldo eller Messi er en av mange drømmer spillere av Football Manager har. Det er liksom noe spesielt med det å speide undergrunnen av alle verdens ligaer for å finne den neste stjernen. Football Manager som spill spytter ut nok av stortalenter, og dersom du vet hvor du skal lete, så er det ikke umulig at du støter på den neste store stjernen. Men hvor skal du starte jakten og – ikke minst – hvordan utvikler du disse talentene til å bli de aller beste spillerne i hele verden?

De viktigste tipsene

Det å finne en balanse er det vanskeligste i enhver tropp. I samlingen av stjerner vil du aldri kunne ha en perfekt tropp, nettopp fordi det må være noen klare til å tre frem i morgen. Samtidig må du ha eldre spillere som kan ta ansvar og bidra med sine mentale attributter. Uansett om du må slippe til de unge, så er et av de vanskeligste valgene når du skal slippe disse til. Det er kanskje ikke så vanskelig når du har en ung Ronaldo eller Messi på laget ditt, da du bare kan la disse ta seg av en plass i førsteelleveren uten problemer. Er det derimot et talent som er midt på kanten av å være god nok, så kan det dog være vanskeligere. Her tenker vi ofte at det er mye safere å gå for en erfaren spiller med samme ferdighetsnivå. Allikevel er det en viktig faktor du bør ta med – hvor raskt skal spilleren din utvikle seg? Sjekk målbevisstheten til spilleren, og dersom den er høy, la han gjerne spille så ofte som mulig. Målbevisstheten er ikke den eneste faktoren, men den spiller en meget stor rolle hva gjelder å få talentene opp i nivå.

Slik trener du talentene

Kamper er derimot ikke det eneste du skal fokusere på. Naturligvis er Football Manager med hele veien, og spesielt trening er viktig. Et åpenbart tips er å maksimalisere ferdighetene til trenerstaben, både for førstelaget og juniorlaget. Dessuten, ta nytte av individuelle roller og ferdigheter som fokus ved trening. Dette er viktig fordi det kan være med på å forbedre svakheter fra en tidlig periode i spillerens karriere. Dessuten, sist men ikke minst, så rådes det å dra nytte av mentorrollene. Dette er rett og slett bare eldre og mer erfarne spillere som tar seg av å veilede yngre spillere. Velg spillere med tilnærmet lik personlighet og høye mentale ferdigheter her.

shuttle-dark