Italia… Smak litt på det… Hvilke bilder får du frem når du tenker på dette støvelformede landet som vi nordmenn elsker å reise til?

Selv tenker jeg først og fremst på fotball og mat. Fotball fordi italienerne er helt ville etter denne lærkula, og mat, fordi det italienske kjøkkenet er bare helt fantastisk.

Lag deg enkelt en smakfull italiensk middag

Det italienske kjøkkenet er spesielt kjent for pizza og pasta og mange nordmenn har dette som sine favoritter. Du trenger derimot ikke være en dreven kokk for å lage en herlig pastarett med smak av Italia. Dette sørger Barilla for og går du inn på https://www.barilla.com/nn-no, kan du se det brede utvalget de har av både pasta og tilbehør.

Du finner det du trenger på https://www.barilla.com/nn-no. De har pasta i mange former og fasonger. Her finner du tradisjonell pasta laget av durumhvete, men du finner også grønnsakspasta, linsepasta og glutenfri pasta.

Et pastamåltid er ikke komplett uten en deilig pastasaus. Barilla har et bredt utvalg av sauser, så du har stor mulighet til å finne en favoritt, uansett om du foretrekker tomatsaus eller pestosaus. Vi anbefaler deg å gå inn på https://www.barilla.com/nn-no og lese litt om de ulike smakene, før turen går innom dagligvarebutikken.

Fotballens mekka

Er det pasta som har gjort italienerne så sabla gode i fotball? Neppe. Men det er liten tvil om at landet har lykkes i å avle opp gode fotballspillere gjennom flere tiår. Det er nesten ikke lov for italienerne å tape. Da blir det iallfall landesorg.

Selv var jeg i Italia da VM i fotball gikk av stabelen i USA i 1998. Og, ja – det var da Norge slo Brasil og også det norske folk var i ekstase. De dagene Italia spilte var det full fest, og vant de varte festen til langt på natt. Biler tutet, folk ropte og sang og det var iallfall umulig å få sove.

Italia kom helt til finalen, der de tapte mot Brasil på straffesparkkonkurranse. Sorgen og skuffelsen var til å ta og føle på. Ja, for italienerne sørget som om noen hadde dødd. De gikk og holdt rundt hverandre, med det italienske flagget over skuldrene. De gråt og gråt og vi tenkte at «jaja, nå blir det iallfall mulig å få sove».

Men sorgen varte ikke lenge, og italienerne fant ut at sølv absolutt ikke var så ille likevel. Festen var i gang igjen.

Fotball skaper sterke følelser

Fotball skaper følelser. Og spesielt i Italia. Samtidig bringer fotballen folk sammen. Iallfall om de heier på samme lag. Dessverre har vi også sett det motsatte, senest under Champions League-finalen mellom Real Madrid og Liverpool. Ser vi det under ett, er det likevel de positive tingene som dominerer fotballverdenen.

shuttle-dark