Den amerikanske ligaen er en av de yngste, og kanskje aller mest spennende, ligaene i hele verden. Her kjemper lag som Atlanta United, LAFC, Portland og mange flere om titlene. Det er nye lag hele tiden som legges til i ligaen som bare blir større og større. Dessuten blir verdensstjerner som David Villa, Wayne Rooney og ikke minst Zlatan Ibrahimovic med på lekene her. Da er det liten tvil om at denne ligaen kan være meget gøy å prøve seg ut med på Football Manager.

Registrering og lønnstak

Reglene er noe kompliserte, det er det ingen tvil om. Enda verre er det at de varierer fra lag til lag, og ikke minst endrer de seg konstant. Lagene vil ha en komplisert registreringsprosess som i bunn og grunn handler om et lønnstak. Dette er nokså lavt og teller gjerne rundt 700,000 kr i uka i de nyere versjonene av Football Manager. Dette er dog for HELE troppen, og ikke én enkelt spiller. Selvfølgelig tjener dog mange av stjernene mer enn dette, men det er som utvalgte spillere, en kontraktstype som gjør at de ikke teller mot lønnstaket. Det gjør heller ikke såkalte Generation Adidas (store talenter fra draften – som vi kommer tilbake til) så vel som reservekontrakter. Disse er det dog et begrenset antall spillere en kan ha kontrakt under. For eksempel kan du kun ha 3 utvalgte spillere, altså stjerner i troppen.

Draft og trading

De andre punktene som virkelig skiller seg ut er draften og traden. Her gir MLS alle lagene en inngang i en draft der de velger de beste talentene som har blitt uteksaminert fra college. Det laget som endte sist på tabellen i forrige sesong får velge spillere først. Disse draft-valgene, så vel som spillere og mindre summer penger (maksimum 4.5 millioner kroner) kan også benyttes i byttehandler. MLS lag kan ikke kjøpe spillere av hverandre direkte, da de må bytte gjenstander + penger. De står derimot fritt til å kjøpe akkurat like mange spillere som de vil fra utlandet, så sant de ikke overstige utlendingskvoten (som forøvrig varierer da lagene kan bytte såkalte internasjonale plasser – plasser på registreringen designert utenlandske spillere. Reglene er mange, men la deg ikke skremme, for det er skikkelig gøy når du først forstår dem!

shuttle-dark